Om Online Brands AB

Koncernen Online Brands bildades under hösten 2010 och består av moderbolaget Online Brands Nordic AB (publ) samt de helägda dotterbolagen Hedbergs Guld & Silver AB, Idéguld AB, Juvelerare Eric G Andersson AB och Juvelerare John Victorin i Varberg AB.

Hedbergs Guld & Silver AB säljer guld, silver och övriga smycken via e-handelsbutiken www.hedbergsguld.se samt en butik i Dalsjöfors utanför Borås. Bolaget har sedan 1947 sålt smycken av högsta kvalitet till mycket konkurrenskraftiga priser.

Juvelerare Eric G Andersson AB, i folkmun Andersons Ur & Guld, säljer smycken och ur av kända varumärken i den centralt belägna butiken i Västervik. Sedan 1930 har bolaget servat västerviksborna och turisterna med allt som kan förväntas av den en ledande handlare på orten. I juni 2016 förvärvade Online Brands samtliga aktier i Andersons

Juvelerare John Victorin i Varberg AB eller Victorins som alla säger, har sedan 1907 varit varbergarnas naturliga och mest framstående smyckeshandlare och guldsmed i staden. Butiken med centrala läge i Varberg är en institution i staden. Förvärvet av Victorins genomfördes i september 2016.

Idéguld AB är beläget mitt i centrala Borås. I lokalerna har det bedrivits smyckeshandel och guldsmideri i över 100 år. Med kunskap och omtanke som affärsidé har Idéguld förtjänat sitt rykte gällande oöverträffad service och kvalité som sträcker sig långt utanför Knallebygden. Idéguld AB i Borås förvärvades i december 2017.

Under det senaste året har bolaget fokuserat på att befästa och förstärka sin position som ledande smyckesbutik på nätet i kombination med förvärv av fysiska butiker men med ehandel som kompletterande och enskilt största säljkanal.

Bolaget befinner  sig sedan 10 mars 2020 i företagsrekonstruktion.

Framtidsplaner

Online Brands kommer att fortsätta utvecklingen av e-handel inom smycken och accessoarer. Tillväxten kommer att ske organiskt, men även förvärv av nya fysiska butiker kommer att genomföras som ett komplement till internetverksamheten.

Målsättningen är att ta positionen som marknadsledare av online- och butiksförsäljning av kända varumärken för smycken och armbandsur i Skandinavien.

Adress:
Online Brands Nordic AB (publ)
Österlånggatan 44
503 37  BORÅS

Organisationsnummer: 556211-8637

Aktien handlas på First North under tickerkoden OBAB.

Bolagets Certified Adviser är Aqurat Fondkommission AB  tel 08-684 05 800, e-post: info@aqurat.se.

 

Comments are closed.